Εργασία στο Ανεβαίνοντας|Σύνδεση|Επικοινωνία|Όροι Χρήσης|RSSrss
Greek English
Συνάντηση για τον Αώο στη Βωβούσα
Πέμπτη 04/07/13 12:32

aoos_afisaΟ Αώος, το ποτάμι που διασχίζει τη Βοβούσα στα πρώτα του «βήματα» και τους δήμους Ζαγορίου και Κόνιτσας στη συνέχεια και εκβάλλει στην Αδριατική, θυμίζει ήδη ρυάκι στην περιοχή «Σμιξώματα», το σημείο όπου συναντάται με το γνωστό Αρκουδόρεμα που μεταφέρει τα νερά του από τον πυρήνα του εθνικού δρυμού της Βάλια Κάλντα, λόγω της παρακράτησης των νερών του στο φράγμα των πηγών Αώου και την εκτροπή τους στον Άραχθο.

.

 

Σε λίγο θα θυμίζει ρυάκι και κάτω από τα Σμιξώματα, αν υλοποιηθεί το σχέδιο που προβλέπει επιπλέον κατακράτηση των νερών κατά 65% από τον Βαθύλακο και το Αρκουδόρεμα, κάτι που ουσιαστικά θα εξαφανίσει τον Αώο (ο οποίος ήδη σε περιόδους μεγάλης ξηρασίας έχει παρατηρηθεί να «σβήνει» πριν την ένωσή του με τον Βοϊδομάτη).

Στα πλαίσια του αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι της περιοχής Ζαγορίου – Κόνιτσας ενάντια στην εκτροπή, διοργανώνεται camping από την Κίνηση για την Προστασία του Αώου, τον Αύγουστο (9-11/8), στη Βωβούσα για γνωριμία με την περιοχή και ενημέρωση. Να είμαστε όλοι εκεί.

Περισσότερα:   http://protectaoos.blogspot.gr/

(9 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 στα 5)
   Miltos Zervas   
 

Για να προσθέσετε ένα σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθει. Συνδεθείτε ή εγγραφέιτε τώρα πατώντας στην περιοχή μελών που βρίσκεται στα αριστερά της σελίδας