Εργασία στο Ανεβαίνοντας|Σύνδεση|Επικοινωνία|Όροι Χρήσης|RSSrss
Greek English
Οι πρώτες ελληνικές επαναλήψεις στις βελόνες της Παταγονίας.
Κυριακή 03/01/16 18:56

DSC05672Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες που διάρκεσαν σχεδόν ένα μήνα λόγω κακών συνθηκών και κακοκαιρίας, ο Πάνος Αθανασιάδης που βρίσκεται μόνος του στην Παταγονία (El Chaltén Μassif) πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες δυο διαδρομές που συνιστούν τις πρώτες ελληνικές αναρριχήσεις σε αυτό το ορεινό συγκρότημα. Μια σημαντική στιγμή για την ελληνική ορειβασία.

.

Γενικά τον προηγούμενο μήνα στην Παταγονία επικράτησε συνεχόμενη κακοκαιρία λόγω της επιρροής του ισχυρού φετινού El Niño. Σε δύο σύντομα ανοίγματα του καιρού ο Πάνος σκαρφάλωσε τελικά δύο διαδρομές μαζί με τον Rus Vakrilov (αναρριχητή και φωτoγράφο, μέλος μιας Βουλγαρικής αποστολής). Συγκεκριμένα, στις 22‒12‒2015 επανέλαβαν ελεύθερα την διαδρομή Brenner‒Moschioni (300m, 30°, VII) στην Aguja Guillaumet, χωρίς ωστόσο να φτάσουν στην κορυφή λόγω των θυελλωδών ανέμων και της επερχόμενης χιονοθύελλας. Στο επόμενο μικρό παράθυρο καλοκαιρίας, παρόλη την πρόσφατη χιονόπτωση, κατάφεραν να σταθούν στην βελονοειδή κορυφή της Aguja Poincenot (30‒12‒2015) επαναλαμβάνοντας την κλασική διαδρομή Whillans‒Cochrane (550m, 70°, M4, VI).

Τώρα που οι μέρες του ταξιδιού τελείωσαν, με βάση τις προγνώσεις αναμένεται ένα μεγάλο παράθυρο καλοκαιρίας. Έτσι, αν καταστεί δυνατό ο Πάνος θα επιδιώξει να παρατείνει την παραμονή του εκεί ώστε να πραγματοποιήσει μία ακόμα ανάβαση. Όπως κι αν έχει, συγχαρητήρια Πάνο!

(7 ψήφοι, μέση τιμή 4.57 στα 5)
   Miltos Zervas   
 

Για να προσθέσετε ένα σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθει. Συνδεθείτε ή εγγραφέιτε τώρα πατώντας στην περιοχή μελών που βρίσκεται στα αριστερά της σελίδας