Εργασία στο Ανεβαίνοντας|Σύνδεση|Επικοινωνία|Όροι Χρήσης|RSSrss
Greek English
Λιτόχωρο - Πριόνια με 2 ευρώ!
Δευτέρα 10/07/17 14:58

DSC 2802

Ο δήμος Δίου-Ολύμπου, ανακοίνωσε ίσως την καλύτερη είδηση για κάθε πεζοπόρο και ορειβάτη που σκοπεύει να επισκεφτεί τον Όλυμπο.

Η είδηση αφορά στην έναρξη λειτουργίας από την Παρασκευή 14/7, δημοτικής λεωφορειακής γραμμής που θα συνδέει το Λιτόχωρο με τα Πριόνια. Συγκεκριμένα  θα εκτελούνται δύο δρομολόγια (πρωινό και απογευματινό) κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή με αφετηρία τη στάση των στρατοπέδων στην είσοδο του Λιτοχώρου.

Το πρωινό δρομολόγιο θα ξεκινά στις 07.00 από το Λιτόχωρο και το απογευματινό στις 16.00. Τα δρομολόγια της επιστροφής θα ξεκινούν από τα Πριόνια στις 08.30 το πρωινό και στις 17.30 το απογευματινό. Η επιβίβαση των ενδιαφερόμενων μπορεί να γίνεται από τις στάσεις εντός του Λιτοχώρου (εκδοτήρια ΚΤΕΛ, Πλατεία κλπ) και η τιμή του εισιτηρίου ορίζεται στα 2€ για μονή διαδρομή και 4€ με επιστροφή. Σημειώνεται ότι οι κάτοχοι πάσο και οι δικαιούχοι εκπτώσεων μπορούν να λάβουν την αντίστοιχη έκπτωση.

Δε γνωρίζουμε αν το εισιτήριο θα είναι αναλογικό (π.χ. 1.5 ευρώ για Διασταύρωση). Όπως κι αν έχει, η γραμμή αυτή θα βοηθήσει όσους δεν έχουν αυτοκίνητο (υπάρχουν και τέτοιοι), όσους δε θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητο ή όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να κινήσουν το αυτοκίνητό τους.

Όπωσδήποτε, θα αποσυμφορήσει το δρόμο που ανηφορίζει στα Πριόνια και που τις μέρες αιχμής θυμίζει περισσότερο αστικό δρόμο, παρά είσοδο Εθνικού Δρυμού. Αν δε, το μέτρο συμπληρωθεί και με απαγόρευση ανόδου των Ι.Χ. τις μέρες λειτουργίας της γραμμής, θα μιλούσαμε για ....επανάσταση.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια πράξη πολιτισμού και αξίζει να συγχαρούμε το δήμο Δίου-Λιτοχώρου για την πρωτοβουλία του. 

Πεζοπορία στον Όλυμπο; Δες τον οδηγό μας "ΟΛΥΜΠΟΣ - ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ".

(7 ψήφοι, μέση τιμή 4.43 στα 5)
   Miltos Zervas   
 

Για να προσθέσετε ένα σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθει. Συνδεθείτε ή εγγραφέιτε τώρα πατώντας στην περιοχή μελών που βρίσκεται στα αριστερά της σελίδας