Εργασία στο Ανεβαίνοντας|Σύνδεση|Επικοινωνία|Όροι Χρήσης|RSSrss
Greek English
Μαγνησία - Κωφοί
Κυριακή 25/04/10 16:25
__-_All_day_long_7c600

Διαδρομές με σχετικά μεγάλο ανάπτυγμα, πολύ τεχνικά περάσματα, εκρηκτικότητα και αντοχή στη δύναμη, ισορροπία, …συνυφασμένα με μεγάλη άρνηση, κάνουν αυτό το πεδίο ξεχωριστό, ένα μεγάλο βήμα μπροστά για την αναρριχητική κοινότητα της Μαγνησίας και όχι μόνο!

.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ

Το χωριό Κωφοί βρίσκεται 12χλμ. από την πόλη του Αλμυρού, η οποία βρίσκεται στο 290ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λάρισας.

 

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Ακολουθείτε τον  επαρχιακό δρόμο που ενώνει την πόλη του Αλμυρού με το ομώνυμο χωριό  και στα μισά περίπου της διαδρομής θα δείτε ένα μπλοκ στα δεξιά σας, είναι το πρώτο πεδίο – τομέας Α – με πιο εύκολες διαδρομές. Συνεχίζουμε για ακόμη λίγο το δρόμο μας ώσπου συναντάμε ένα ρυάκι με τσιμεντένια “γέφυρα” και διακριτική πινακίδα. Παρκάρουμε στην άκρη του δρόμου όπου και αρχίζει το μονοπάτι κατά μήκος του ρυακιού και το ακολουθούμε, με βορειοδυτικό προσανατολισμό, μέχρι το πεδίο. Ενδεικτικός χρόνος περπατήματος 15-20'. Το πεδίο δεν είναι διακριτό από το δρόμο, λόγω του δυτικού προσανατολισμού του, αλλά είναι κατά το ήμισυ ευδιάκριτο από το χωριό.

 

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΟΝΗ

Στον Αλμυρό, μπορείτε να διανυκτερεύσετε σε τοπικά ξενοδοχεία  και να γευματίσετε σε διάφορα εστιατόρια και ταβέρνες της επιλογής σας.

 

ΕΠΟΧΗ - ΣΚΙΑ

Στους Κωφούς λόγω του δυτικού προσανατολισμού του, έχουμε ευχάριστο σκαρφάλωμα κατά την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου, όπου μπορούμε να σκαρφαλώνουμε όλη μέρα, ενώ οι πιο σκληροπυρηνικοί θα μπορέσουν να σκαρφαλώσουν και το χειμώνα (ιδίως τώρα τελευταία που αυτοί είναι αρκετά ήπιοι) μιας και το πεδίο είναι σχετικά αδιάβροχο,  εκτός από περιόδους έντονων βροχοπτώσεων που ορισμένες διαδρομές με κολονέτα θα έχουν κατεβάσει νερά, αλλά είναι απαγορευτικό το καλοκαίρι λόγω ζέστης (εκτός αν πάτε από το χάραμα έως το μεσημέρι).

 

ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Όλες οι διαδρομές είναι σπορ χαρακτήρα, εξοπλισμένες με inox πλακέτες και βύσματα διπλής εκτόνωσης. Τα ρελέ τους επίσης είναι διπλά σε inox ασφάλειες με καραμπίνερ, όλες δε, έχουν σημειωμένο και το όνομά τους στην βάση τους. Το μεγαλύτερο ποσοστό των διαδρομών είναι σε αρνητική κλίση. Στοιχεία - φωτο: Χρ. Μπουκόρος

_____600Αριστερά το Βόρειο πεδίο, δεξιά το Νότιο

 

INFO

Βουνό: Όθρυς
Περιοχή: Μαγνησία
Καλύτερη εποχή: Άνοιξη  – Φθινόπωρο
Υλικά: 15-20 Σετάκια
Σχοινιά: 65μέτρα
Προσανατολισμός: Δυτικός.
Δυσκολίες: Από 4b έως 8b
Αριθμός Διαδρομών: 19
Οδηγοί – Δημοσιεύσεις: Ανεβαίνοντας Νο45

 

Gallery      Διαβάστε το άρθρο

Βόρειο Τμήμα

 Νότιο Τμήμα


 

(1 ψήφος, μέση τιμή 5.00 στα 5)
   Miltos Zervas   
 

Για να προσθέσετε ένα σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθει. Συνδεθείτε ή εγγραφέιτε τώρα πατώντας στην περιοχή μελών που βρίσκεται στα αριστερά της σελίδας